T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Adnan Oğuz Anadolu Lisesi

Okulumuz eTwinning Kapsamında Yaptığımız Çalışmalar.

LEARN ENGLISH WORDS WITH COLOURS E-TWINNING PROJESİNE GENEL BAKIŞ

Mevcut Eğitim Sisteminde Öğrenciler, kelime  öğrenmenin kolay etkili yollarını kullanmak yerine her zaman klasik ve basit çalışma yöntemlerini kullanmayı tercih etmektedirler.
Öğrenciler yabancı dil öğrenmek için kelime çalışırken, genellikle kelimeleri yüksek sesle veya sessizce tekrar ederek ezbere çalışırlar. Bunu düşün! Çocuk çok kelime ezberlediğinde hafızasını yorar ve bu kelimeler birkaç dakika içinde unutulur. Sonuç olarak, kelime öğrenme başarısız olacaktır. Ancak öğrenciler etkili kelime öğrenme yöntemlerini öğrendikleri sürece bu başarısızlık ortadan kalkacak ve eğlenerek öğreneceklerdir.
'Renklerle Kelimeleri Öğrenme' isimli projemiz sayesinde  öğrencilerimiz hem kendilerini ve öğrenme tekniklerini  keşfediyor hem de yaratıcılıklarını geliştiriyorlar. Öğrenciler ayrıca teknolojiyi kullanacak , web 2.0 araçlarını kullanarak online oyunlar hazırlayacak,kelime öğrenimini daha etkili ve kalıcı hale getirecekler, ayrıca eldeki malzemeleri kullanarak yaratıcı ve somut oyun  materyalleri tasarlayacaklardır.

PROJENİN AMAÇLARI

Öğrenciler web2 araçlarını kullanarak kelimeleri daha iyi tanımlayabileceklerdir.
 Öğrenciler sadece web2 araçlarını kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda somut materyaller tasarlayacak ve bunları kelime çalışırken kullanacaklardır.
 Öğretmen ve öğrenci iş birliği ile web2 araçları ile oyunlar ve somut materyaller tasarlanacaktır.
 Öğrenciler, teknoloji ve materyalleri kullanarak kendi Günlük yaşamlarında tanıdık sözcükleri renkler aracılığıyla tanıyacaklardır.
 Öğrenciler kendi sanal tasarımlarında renkleri kullanarak kelimelerin anlamlarını bulabileceklerdir.
 Öğrenciler eğlenerek öğrenirken sanal oyunlar, somut oyunlar tanıtabilecekler.
 Öğrenciler kendi günlük yaşamlarında kelimelerle ilgili düşünceleri yanıtlayabilecektir.
 Öğrenciler, teknoloji ve materyalleri kullanarak kendi hayatlarıyla ilgili tanıdık kelimeleri, deyimleri tespit edebilecektir.

 

PROJENİN İŞ SÜRECİ

Projemiz Ocak ayında başlayıp Nisan ayı sonunda bitecek şekilde 4 ay sürecektir. Öncelikle ortaklar, öğretmenler ve öğrenciler zoom üzerinden buluşacakları için görevler dağıtılacak, ön testler yapılacaktır. Öğrenciler logo, afiş, avatar, sunum, arama vb. çalışmalarını yapacaklardır. Görev ve ay sırasına göre hazırlanacaklar, sanal ve somut oyunlar tasarlayacak, Web 2.0 araçlarını kullanacak ve sanal oyunlarla düzenlenen turnuvalara hazırlanacaklardır. Öğrenciler akranlarıyla aktif olarak buluşacak. Renkli materyallerle etkili bir şekilde öğreneceklerdir. Dil öğrenme teorileri, hızlı öğrenme ve öğrenme yöntem ve teknikleri konusunda bilgili bir uzman ziyaret ederek zoom'da sunum yapacaktır. Sunum ezberci öğretimin dezavantajı hakkındadır, yanlış öğrenme teknikleri renklerin kullanıldığı öğretim yöntem ve teknikleri; 6 şapkalı düşünme tekniği gibi. Proje sonunda google form üzerinden son testler yapılacaktır.

 

PROJENİN BEKLENEN SONUÇLARI

 Öğrenciler sözcükleri renklerle daha kolay ayırt edebildikçe ve renk-teknoloji ilişkisi kurdukça kendi algısal ayırt edilebilirlik düzeyleri de orantılı olarak artacaktır.
 Teknoloji ve öğrenme yöntem ve teknikleri sayesinde etkili ve kalıcı öğrenme gerçekleşecektir.
 Öğrenciler kelime tekniklerini eğlenerek öğrenecekler.
 Çalışmalar sonucunda kültürel etkileşim ve dil öğrenimi gerçekleşecektir.
 Teknoloji ve öğrenme yöntemleri ve tekniklerini kullanarak öğrenciler hem kendi bilgisayar becerilerini geliştirecek hem de kalıcı öğrenme elde edeceklerdir.

 

FOTOĞRAFLAR

 27-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-202227-02-2022











































































































































































































































































































































































VİDEOLAR

Videolarımızı izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

icerikler/2021-2022-e-twining-videolar_12507985.html

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2022 - Güncelleme: 27.01.2023 15:49 - Görüntülenme: 343
  Beğen | 0  kişi beğendi